Thursday, July 21, 2016

TTC Part 7: Pre-Seed

Assalam my fellow TTCian..

Ingat lagi tak bila akak cakap CM akak caca-marba? Lepas makan Kacip Fatimah, Alhamdulillah dah kurang sikit keputihan tapi disebabkan ambil Clomid, masih lagi kering dan tidak menentu those CM discharge. Last month cycle langsung tak jumpa EWCM. Sedih. After consulting my doctor, dia suggest untuk beli je Pre-seed kat pharmacy. Haa dik..macam-macam pharmacy akak pergi tak jumpa ye Pre-Seed. 

Kat Farmasi Caring je akak jumpa.. suka betul lah akak dengan farmasi Caring ni. macam-macam ada. Even Clomid, Premarin, Dupaston pun ada, cuma bila beli kena ada prescription la ye..jangan pandai-pandai beli tapi tak tahu penggunaan nya. Akak pun tak nak bagitahu. Jumpa la doctor anda masing-masing dan dapatkan prescription :) 

Harga Pre-Seed kat Farmasi Caring dalam RM100++ dan ada 9 disposable applicator untuk masukkan lubricant vaginally. Macam ni la kotaknya. 



Memang best la pakai Pre-Seed ni during BD dan paling best dia 'sperm-friendly' and dapat support sperm untuk travel ke Fallopian tube. Pre-seed ni memang sesuai sangat dan match dengan our body fertile fluids. EWCM memang paling penting untuk meningkatkan lagi persenyawaan tapi kalau tak ada boleh la try Pre-Seed. Akak dah pakai 2 cycle, tapi belum berjaya mungkin ada masalah lain. huu! Selamat mencuba Pre-Seed :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sheem &Hafiz Journal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

The Journey of my Lil Munchkin'

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers