Tuesday, July 7, 2015

"Also can" or "can also"

Assalammualaikum wbt..


Entry ni khas untuk kawan-kawan yang tengah pening buat write-up literature review macam aku,,hehe..kadang-kadang dah tua-tua cam aku ni masih confused pasal simple grammar and how to susun ayat-ayat powerful untuk LR korang..

Sebenarnya dah tahu..tapi saja nak check kan betul ke tak..haa..

Ok aku bagi example..(example aku ikut engineering term.. so pandai-pandai la korang, sebenarnya sama je mana-mana pun)..


The network system also can provide an optimal effluent treatment at minimum cost..

Okay kawan-kawan..ayat kat atas tu salah.. can atau could adalah modal verbs. Maka perkataan also harus diletakkan selepas modal verbs..ayat yang betul adalah seperti di bawah..


The network system can also provide an optimal effluent treatment at minimum cost. 



Oh My English!!

Selamat menulis!


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sheem &Hafiz Journal

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

The Journey of my Lil Munchkin'

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers