Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2015

Manicure and Pedicure

Hi ladies!
Are you looking for a mani-pedi salon in Ampang?? Look no further than the newly opened CapellobyNina at Ampang Point (well, they already launched their saloon 1 year ago..so me!). 
Couple of months ago I was applying the home-made henna (sexy red I tell ya!) on my nails and it turned up so ugly that I desperately need it off from me.. 
But time goes by, I forgot to groom my nails and yeah, ugly me still remain ugly as usual. Nobody complains. 
Then Raya came by, I had to cuci pinggan mangkuk like hell banyak gila and my nail become uglier than it was.

Then I remember the 'women only salon' at Ampang point and decided to do my nails. I brought along my 'bff' and she decided to poop during the visit. duh!

Makin' an innocent face.

Lucky, Capello has kids play zone area to keep this girl busy while mom get her nails done. They also got an in house surau for the muslim sisters to perform solat in between their treatment. Great!Mom still be able to perform p…

My Eid Outfit

Hi girlies!!

This Eid celebration is a one of my great and wonderful reason I can get to dress up. I have picked colour palettes that are little softer, like beige, pink, light green and my favourite colour ever; purple for my Eid collection this time. I've included some 'flame' color outfit for a little more drama.

I prefer to dress more comfortably this year rather than last year outfit which I need to dress to a more 'nursing-friendly', but not this year. I can wear a two-piece baju kurung and rock the day without any hassle.

Take a look!
This is my outfit during day 1 of our Eid. I'm wearing a 'Batik' motive outfit and an emerald green scarf to match with my husband baju melayu outfit. Oh ya, this photo was taken by my little girl, so please excuse the poor lighting, hehe!
To adding more sassy look, I pull on the turquoise stone headpiece with my scarf. There are many ways to add some fun and glam to your outfit to make them special for Eid.
   I&#…

"Also can" or "can also"

Assalammualaikum wbt..

Entry ni khas untuk kawan-kawan yang tengah pening buat write-up literature review macam aku,,hehe..kadang-kadang dah tua-tua cam aku ni masih confused pasal simple grammar and how to susun ayat-ayat powerful untuk LR korang..
Sebenarnya dah tahu..tapi saja nak check kan betul ke tak..haa..
Ok aku bagi example..(example aku ikut engineering term.. so pandai-pandai la korang, sebenarnya sama je mana-mana pun)..

The network system also can provide an optimal effluent treatment at minimum cost..
Okay kawan-kawan..ayat kat atas tu salah.. can atau could adalah modal verbs. Maka perkataan also harus diletakkan selepas modal verbs..ayat yang betul adalah seperti di bawah..

The network system can also provide an optimal effluent treatment at minimum cost. 


Oh My English!!
Selamat menulis!

Aulia' trip to UTM JB

Assalammualaikum wbt..
Rasanya macam dah lama aku tak balik UTM JB,,,sebab supervisor aku tak panggil so aku pun tak balik la sana..hehe..aku study kat UTM KL je,,We all communicate via email and whatsApp je ape-ape hal..dia pun selalu je jumpa aku kat KL bila dia datang meeting kat sini.
Memandangkan labmate aku organise Iftar so aku decide nak balik sana and jumpa supervisor aku sekali..Memandangkan lama jugak aku tinggalkan bilik hostel tu (dulu masa 1st sem aku dok hostel kat Kolej Datin Sri Endon and saja sambung sampai sem 2 tapi  tak duduk pun), takut pulak rasa nak tidur sorang-sorang.."ek elehh ramadhan kot..manede jin syaitonn sume kene ikat"..huhu aku takut jugak! 
So husband aku kata kalau takut tidur hotel...pfft..same gak kene tido sorang. 
Erkk..dah last minute cemni mane nak ade hotel mesti full la punye..huhu

fikir punya fikir..tiba-tiba rasa nak bawak Aulia..haaa...bawak Aulia' tidur skali kat hostel aku..amacam brilliant tak idea mak..
So we all gerak…

14 Ramadhan yang bermakna

Assalammualaikum wbt,,

Specialnya tarikh ni hanya family, family in-law dan siblings aku saja yang tau,,tarikh 14 Ramadhan memang akan diingati setiap tahun.. pada tarikh ini aku melahirkan Aulia'..maka genaplah 14 Ramadhan tahun ni Aulia' berusia 4 tahun...

Anakanda ibu, Nur Haninda Aulia'...


Genapnya Aulia berusia 4 tahun pada hari ini..ibu dan papa bersyukur kerana Aulia' membesar dengan sihat dan cergas.. ibu dan papa juga bersyukur kepada Allah kerana kurniakan kami anak yang bijak..Aulia' sangat pandai bertutur kata, petah berbicara dengan ibu dan papa. Satu-satunya permata kami, yang pandai mengambil hati. Keinginan ibu dan papa sangat tinggi untuk memberikan adik untuk Aulia' masih tidak kesampaian sehingga hari ini tetapi Aulia' lah menjadi pengubat ibu dan papa. Kami curahkan sepenuh kasih sayang kepada Aulia' dan rasanya tidak mampu jika hendak membahagi kasih kepada yang lain.

Ibu dan papa sentiasa dan tidak pernah putus berdoa untuk Aulia&…